De IPitup Beweegbank

De IPitup-beweegbank is een meerpersoons zitbank met meervoudige beweegfuncties. Het is een innovatief en compact all-in-one toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt.
De beweegbank is een ontmoetings- en beweegplaats voor iedereen. Ze nodigt uit tot beleving en beweging langs wandel- en looppaden, in parken, op pleinen, straathoeken, sport- en zakencomplexen, schooldomeinen en campings, bij seniorenvoorzieningen en instellingen.

Zes verschillende oefenstations kunnen onderscheiden worden, waarvan drie aan elke zijde. Aan al deze fitnesselementen kan simultaan geoefend worden. IPitup introduceert ondermeer een innovatieve suspentietrainereenheid, een vooruitstrevend step- en balanceerbord, een gekartelde pull-upbarre met opstapje en een armdipstation aan weerskanten.

Een infopaneel – aangebracht op de bank zelf – verschaft de nodige informatie over de meest laagdrempelige oefeningen per oefenstation. 
De IPitup-bank is zodanig ontwikkeld dat het mogelijk wordt om – op een individueel aangepast niveau - al de lichaamsoefeningen uit te voeren die door de gratis IPitup-app worden voorgesteld. Door dit divers aanbod aan de bewegingsmogelijkheden stimuleert de IPitup-bank de motorische ontwikkeling bij jong en oud.

Afmetingen: 3 x 1,9 x 1,3m.  Conform EN 16630. Duurzame, gepatenteerde Belgische ontwikkeling (international patent pending).


Een beweegbank kan aangekocht of gehuurd worden.

De bank kan ook als mobiele versie geleverd worden. Zo'n mobiele beweegbank staat op gegalvaniseerde, stalen platen en kan ingezet worden bij sportdagen, speelstraten of andere evenementen.

De mobiele versie verschaft eveneens de mogelijkheid het rendement van een welbepaalde plaats uit te testen alvorens er een permanente beweegbank voor aan te kopen. De mobiele beweegbank kan daarna weer ingezet en uitgeprobeerd worden op een andere locatie. Op die manier wordt doelgericht gewerkt aan het creëren van een beweeglint doorheen de publieke ruimte.


Referenties    Productfiche    Contact